airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Covid-19 kickstarter fjernundervisning

Avannaata Kommunia var i marts måned ikke fuldstændig forberedt til at afprøve fjernundervisningen. Så kom Covid-19 og kickstartede det hele.
17. april 2020

I marts måned var Ilulissat den eneste by i kommunen, der var i gang med at anvende iPads i undervisningen, og skolen i Upernavik var klar til at aflevere iPad’ene til eleverne.

- Den midlertidige lukning af skoler kom som en overraskelse for Forvaltningen for Læring, og Covid-19 kom dermed kommunen i forkøbet og kickstartede fjernundervisningen. Selvom Upernavik var klar med iPad-projektet, kom byen desværre lidt for sent til at deltage i afprøvningen, og derfor blev fjernundervisningen kickstartet alene i Ilulissat, fortæller Aka Grønvold, direktør for Forvaltning for Læring.

Forvaltningen for Læring, skolelærere og -elever i Ilulissat blev dermed kastet ud i uprøvede digitale læringsmetoder, hvor eleverne blev undervist ved hjælp af iPad. Nogle lærere fandt de nye læringsmetoder udfordrende, mens alting faldt i godt hak for andre lærere.

- Forvaltningen havde i marts måned ansat en læringskonsulent, og han var en uundværlig hjælp under afprøvningen. Samtidig blev de digitale læremidler i Danmark udbudt gratis på grund af nedlukningen af landet grundet Covid-19, og vi fik dermed mulighed for at benytte dem gratis. Oven i det hele blev udbuddet af webinarer i brugen af digitale platforme og læremidler gratis i Danmark, som vores lærere også drog stor nytte af. Så alt i alt vurderer vi den kickstartede fjernundervisning som held i uheld, og vi har nu fået gode erfaringer, som vi kan bygge videre på, siger Aka Grønvold.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl