airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Grønlands største turistdestination utilfreds med hjælpepakken

Turistoperatører i Grønlands største turistdestination, Ilulissat, mener ikke, at Naalakkersuisut’s hjælpepakke rækker. Avannaata Kommunia efterlyser derfor en klar genåbningsplan, således at turistoperatørerne ikke længere står i uvished.
23. april 2020
Knap 40 turistoperatører i Ilulissat, der omfatter hoteller og restaurationer, er nu for alvor begyndt at mærke eftervirkningerne af nedlukningen af landet på grund af coronasituationen. Gæster fra udlandet har annulleret planlagte besøg siden starten af året og i påsken, hvor især hotel- og restaurationsbranchen lider milliontab.

- Starten af turistsæsonen er udeblevet, og turistoperatørerne er meget usikre på deres fremtid. Hvis nedlukningen af flytrafikken forlænges, kan det få større konsekvenser. Vi bakker derfor branchen op og efterlyser en håndgribelig genåbningsplan for udenrigstrafik fra Naalakkersuisut’s side, så turistoperatørerne får noget at planlægge ud fra. Hvis ikke det sker snart, risikerer vi flere hjemsendelser, og i værste fald får vi ikke mulighed for at afbøde konkurser, som kan få fatale konsekvenser – ikke alene for turist- og hotelbranchen, men også for Avannaata Kommunia, som er Grønlands største turistdestination, siger borgmester Palle Jerimiassen.

På mødet med Turistrådet i Ilulissat den 16. april udtalte turistoperatørerne, at såfremt udenrigstrafikken genåbnes, så bør turisterne testes for Covid-19, inden de tager af sted til Grønland.

Indtil videre er 25 ansatte på hoteller i Ilulissat blevet hjemsendt og får nu arbejdsmarkedsydelser. Der er ikke sket hjemsendelser fra turistoperatører i Uummannaq, Upernavik og Qaanaaq.