airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forventningsfulde sportsudøvere rydder sne på kommende fodboldbane

Forventningsfulde børn, unge og voksne sportsudøvere i N-48 samt familiemedlemmer brugte weekenden på at rydde sne på den kommende fodboldbane, så arbejdet med at lægge kunstgræs kan komme i gang hurtigst muligt.
28. april 2020

Omkring 60 sportsudøvere såvel børn som voksne havde fulgt opfordringen på N-48’s Facebook side om at møde op på den kommende fodboldbane og hjælpe til med at rydde sneen væk fra banen. Opfordringen var klar fra medlemmerne: Arbejdet med snerydningen skulle udføres uden skelen til holdopdeling i foreningen. Dermed blev de frivillige delt op i to hold, hvor børnene og deres forældre samt old-girls og –boys arbejdede om lørdagen, mens mænd, kvinder og unge tog deres tørn om søndagen.

- Sportsudøverne og deres opbakning glæder sig rigtig meget til, at den nye fodboldbane bliver færdig, og de håber, at deres indsats med snerydning kan være med til at fremrykke færdiggørelsen af banen, siger Lena Ravn Davidsen, formand for N-48 og fortsætter:

- Snerydderne anså snerydningen som en anderledes form for styrketræning, og samtidig blev snerydningen brugt som mulighed for at styrke sammenholdet i foreningen. Nogle regnede ud, at de har tilbagelagt syv til ti kilometer under snerydningen, hvor de måtte transportere sneen med trillebør uden for banen.

Snerydderne var godt trætte, da de færdiggjorde arbejdet, som de afsluttede med at lave strækøvelser sammen.

Det er ikke første gang, at medlemmerne i N-48 udfører anderledes styrketræning. De har således tidligere hjulpet til med at rydde sand fra veje om foråret, samlet affald og har ligeledes flere gange gået ture i det fri med beboerne i alderdomshjemmet.

I den seneste tid har kommunen været i gang med at rydde sneen fra den kommende fodboldbane. Færdiggørelsen af banen afhænger af vejret, men kommunen regner med, at indvielsen af banen vil kunne finde sted allersenest i slutningen af juni måned.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Nagdlúnguaq