airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forebyggelsesindsats for unge på tværs af faggrupper

Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat har skrevet en skrivelse og bedt om samarbejdstindsats , da der har været hærværk i skolens legeplads og hvor unge der endnu ikke er blevet konfirmeret oftere har drukket alkoholiske drikke på skolens legeplads.
10. juni 2020

Socialvagterne har også anmodet om samarbejdstindsats, da dette kræver en handling, på grund af borgerne oftere er begyndt at ringe om børn, der endnu ikke er blevet konfirmeret, som har drukket alkoholiske drikke og har sniffet. Efter modtagelsen af brevet har de Lokale forebyggelesudvalg haft møde med relevante instancer med deltagere; Politi, Atuarfik Mathias Storch, Socialforvaltning, Forebyggelseskonsulent og Miljøarbejder. Under mødet blev der enighed om handlingsplanen som udgør:
- Fra politiet, politiet vil kigge efter legepladsen i Atuarfik Mathias Storch ved ledige stunder. Ved anmeldelsen til politiet skal pågældendes børns/unges identitet rapporteres. Anmeldelsen skal ske til vagtcentralen på grund af problemer med AMS.
- Bekymringsamtale skal startes udefra barnets/den unges situation, hvor den indføres straks og hvor forældrene medvirker. Socialforvaltningen skal sørge for indkaldelsen hvor politiet skal medvirke. Da der er ønske om opfølgning skal skolerne deltage under samtalerne.
- Der skal findes en løsning med Security på grund af omstændighederne på legepladsen i Atuarfiup Mathias Storch og for at udgå hærværk mod vinduerne.
- Miljøarbejderne skal kigge efter i weekenderne og socialvagterne skal være med til at kontrollere såfremt de har tid.

Med venlig hilsen

Forebyggelseskonsulent
Linda Jerimiassen