airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Naalakkersuisuts dementi skyldes manglende viden om de konkrete forhold

Jeg vil gerne udtrykke, at Naalakkersuisuts dementi af min skriftlige udtalelse om, at forskelsbehandlingen af fiskere i forvaltningsområdet 47 skal stoppes, skyldes manglende viden omkring de konkrete forhold. Endvidere er Sermitsiaqs udlægning af emnet helt anderledes end min skriftlige fremstilling.
15. september 2020

Jeg har ikke nævnt fartøjer med størrelse på mere end 6 meter. Lad mig henvise til min tekst, for der er det tydeligt, at jeg udelukkende skriver om joller.

Jeg kan ikke genkende, hvad der bliver gengivet i Sermitsiaqs artikel, der ellers gerne skal være baseret på min tekst, for hvis man læser min tekst, så er den fuldstændig anderledes end det, som Sermitsiaq har skrevet. Sermitsiaq har ikke kontaktet mig, og jeg har ikke udtalt noget til Sermitsiaq. Dette viser, hvor vigtigt det er, at når medier citerer, skal citaternes kilder garanteres.

Lad mig hermed henvise til min tekst, hvor jeg skrev, at forskelsbehandlingen mod fiskere i forvaltningsområde 47, som er vores forvaltningsområde, skal stoppes. Der stod, at jollefiskere fra den sydlige forvaltningsområde 46, som har licens til at fiske i to forvaltningsområder, har historisk fået udstedt licens til fiskeri i forvaltingsområde 47. Jeg er ikke sikker på, hvilket historisk øjeblik dette omhandler, for det har vi ikke set nogen dokumentation for her i Nordgrønland. Det er det, som jeg refererer til, idet jeg gerne vil beskytte vores jollefiskere med licens til fiskeri forvaltningsområde 47, da de ikke kan fiske i forvaltningsområde 46, hvor de ikke har licens, når deres fiskekvoter bliver opbrugt. Modsat kan dem med licens til fiskeri i forvaltningsområde 46 tage hjem og fiske i deres forvaltningsområde 46, når fiskekvoter i forvaltningsområde 47 bliver opbrugt, mens vores fiskere fra forvaltningsområde 47 bliver nødt til at indstille fiskeriet.

Det ville være ubegribeligt, hvis Departementet havde været uvidende om misforholdet, og jeg vil sige, at de lukker øjnene for realiteten. Jeg vil kalde ”Naalakkersuisuts dementi” som manglende viden om de konkrete forhold.

Palle Jerimiassen
Borgmester
Avannaata Kommunia