airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pædagoger demonstrerede for bedre løn

Fredag eftermiddag blev der rundt omkring i landet afholdt demonstrationer for bedre løn til pædagoger.
28. september 2020

Pædagoger i Ilulissat, Nuuk, Sisimiut, Maniitsoq, Qaqortoq og Tasiilaq, mødtes fredag eftermiddag, for at demonstrere for bedre løn og arbejdsvilkår. Demonstrationerne finder sted, fordi der fortiden er forhandlinger i gang mellem pædagogernes fagforening NPK og selvstyret.

Pædagogerne kræver lige lønforhold, med f.eks. lærere og andre der arbejder i lignende fag.

Der er en forskel i grundlønnen, på ca. 90.000kr om året, mellem en socialpædagog og en lærer. Nyuddannede pædagoger, har en startløn på 20.588kr før skat.

-Jeg kender mange pædagoger der vælger jobbet fra. Der er for meget ansvar og for lidt i løn, forklarer Kirstine Nielsen, en af arrangørerne bag demonstrationen i Ilulissat.

I Ilulissat mødtes omkring 70 mennesker ved hallen, hvor de gik i optog gennem byen, ned til rådhuset, hvor de blev mødt af borgmesteren og det meste af direktionen.

Her holdt først repræsentanter for pædagogerne en tale, og femlagde deres sag. Efterfølgende sagde borgmester Palle Jerimiassen et par ord, hvor han bl.a. udtrykte stor taknemmelighed og anerkendelse af det arbejde pædagogerne udfører.