airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Afholdelsen af kommunalbestyrelsesmødet i Qaanaaq aflyst

Kommunalbestyrelsesmødet, der skulle være afholdt i Qaanaaq den 30. oktober, er aflyst indtil videre på grund af risikoen for, at tilrejsende kommunalbestyrelsesmedlemmer kan medbringe corona-smitten med sig.
26. oktober 2020
- Vi havde glædet os til at afholde kommunalbestyrelsesmødet i Qaanaaq, hvor vi i sidste uge sendte to ansatte af sted i forvejen, så de kunne lave forberedelser til mødet, men ud fra landslægens vurdering mener vi, at der er god grund til at aflyse mødet, fordi vi nødig vil udsætte borgerne for eventuel smitterisiko, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Foranlediget af en corona-smittet i Aasiaat, der har skabt røre i befolkningen, valgte borgmesteren i Avannaata Kommunia at forhøre sig hos landslægen og bede denne vurdere planerne om det forestående kommunalbestyrelsesmøde i Qaanaaq. Landslæge Henrik L. Hansen’s svar var klar:

- Ilulissat er det sted, hvor der kommer næstflest rejsende fra Danmark og andre steder, kun overgået af Nuuk. Kommunalbestyrelsesmedlemmerne kan ikke undgå at have kontakt til disse rejsende. Der er derfor en ikke ubetydelig risiko ved at så stor en delegation rejser til Qaanaaq. Samtidig er Qaanaaq jo et af de steder, som ikke er parat til at håndtere smitte. Der er hverken testapparat eller egnede faciliteter. Jeg vil foreslå, I nøje overvejer den risiko, borgerne i Qaanaaq udsættes for.

Planerne om at afholde kommunalbestyrelsesmødet i Qaanaaq er ikke fuldstændig opgivet.

- Vi regner med at kunne afholde mødet i Qaanaaq, inden kommunevalget til foråret, men indtil videre må vi prioritere Qaanaaq-borgernes sundhed, siger borgmester Palle Jerimiassen.

Der er 17 kommunalbestyrelsesmedlemmer i Avannaata Kommunia.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl