airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Stor interesse for snescooterhøring

Søndag den 6. december 2020 sluttede høringsfristen, angående den forslåede vedtægt om anvendelse af motoriserede køretøjer i det åbne land. Høringen har vakt stor interesse og affødt mange høringssvar.
10. december 2020

- Vi har modtaget omkring 30 høringssvar og det er vi rigtigt glade for. Jeg vil altid gerne høre hvad borgerne har at sige. Jeg tror det er en af de høringer, hvor vi har modtaget flest svar, særligt har vi modtaget mange der omhandler ruten fra fiskepladsen ved kangia ind til den døde bræ, fortæller Borgmester Palle Jerimiassen

I det nuværende forslag, er der forslået en kørselskorridor fra Ilulissat, helt ind til den døde bræ, en rute der er benyttet af fiskere og hundeslædeførere, hvilket har givet nogle folk anledning til bekymring for hvordan snescooterne vil påvirke hundeslædetrafikken, fiskeriet og sælerne i området.

- Vi er rigtigt glade for at borgerne engagerer sig, så de også er med til at påvirke udformningen af vedtægterne. Det er vigtigt at understrege, at det jo netop er et forslag, men at intet er besluttet endnu, og vi skal jo gerne ende med en løsning, alle kan være tilfredse med. Nu skal vi have gennemgået høringssvarene, og så skal det tages op med kommunalbestyrelsen, afslutter Palle Jerimiassen.