airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Arrangementer aflyses ikke med vilje

Avannaata Kommunias udmelding om at aflyse større arrangementer møder især kritik fra bygderne. Borgmesteren svarer og siger, at arrangementerne ikke aflyses med vilje, og at borgerne har mulighed for selv at stå for arrangementer.
29. december 2020
Arrangørerne af unges fritidsaktiviteter i Kangersuatsiaq er blandt kritikerne af aflysningen af større arrangementer. Arrangørerne ærgrer sig over, at de i år er nødt til at aflyse det årlige arrangement for unge, der afholdes den 30. december.

- Jeg synes, det er grundløst at aflyse arrangementer blot for at aflyse i så lille sted. Mørketiden er ellers oplagt til at holde forsamlinger. Hvorfor skal vi alle andre rammes, når Ilulissat rammes. Vi i Upernavik området får sjælden besøg udefra, så hvorfor skal vi rammes så hårdt, spørger en af arrangørerne i Kangersuatsiaq.

Der er 145 indbyggere i Kangersuatsiaq, og arrangørerne ønsker at afholde et arrangement for omkring 53 unge.

Borgerne kan stå for arrangementer

Borgmester Palle Jerimiassen mener, at man bør være taknemmelige for, at der ikke er sket yderligere coronaspredning i Avannaata Kommunia, og han mener, at rejsendes karantænepligt i Ilulissat i fem dage har en medvirkende positiv effekt.

- Vi har ikke aflyst arrangementer med vilje. Vi er ikke de eneste, der må holde inde med forskellige begivenheder, og der er langt alvorligere restriktioner i resten af verden. Man fristes til at sige som kritikerne, at det er i orden med forsamlinger, når der er så få coronatilfælde. Men det kan vi bare ikke gøre, fordi forholdene er anderledes i dag, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Borgmesteren understreger, at kommunens aflysning af større arrangementer fortsat gælder, og at borgerne ikke er forhindret i selv at stå for arrangementer. Han siger, at hvis borgerne ønsker at stå for arrangementer, kan de også holdes i kommunens ejendomme.

- Det er godt at kunne holde fast i traditioner, men vi lever under andre forhold i dag. Hvis vi pludselig skulle få coronaspredning, og set i forhold til de vanskelige trafikforhold og hvad sygehusvæsenet kan bære, må vi fortsat være påpasselige, særligt i bygderne, som kan være svære at nå. Vi har heldigvis ikke en større coronaspredning, og det skal vi samarbejde om ikke at få. Hvis borgerne vil stå for arrangementer, må de derfor leve op til landslægeembedets anbefalinger, siger borgmesteren.

Der er i dag den 29. december tre coronasmittede i Avannaata Kommunia.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl