airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Serviceaftale om regelmæssig udskiftning af iPads på skolerne

Som en del af Projekt Kivitsisa har alle skoleelever i Avannaata Kommunia fået udleveret iPads til brug i undervisningen. For at sikre at man kan blive ved med at holde sig opdateret med teknologien, har man indgået en aftale om regelmæssig udbytning af iPads.
5. januar 2021
Kommunalbestyrelsen har godkendt en aftale om, at de iPads der bruges i folkeskolerne skal udskiftes, inden de bliver for gamle. Det vil i praksis sige, at alle iPads skal udskiftes inden de bliver 3 år gamle. Grunden hertil er, at leverandøren COMM2IG giver en tilbagekøbsrabat, hvis man i forbindelse med køb af nye iPads afleverer de gamle iPads, såfremt de er under 3år gamle. En rabat på ca. 800kr pr stk, eller omkring 25%.

Således vil folkeskolerne Atuarfik Mathias Storch og Atuarfik Jørgen Brønlund i Ilulissat der har ca. 700 iPad tilsammen, få en rabat på i alt kr. 560.000,- i forbindelse med anskaffelse af nye iPad. Det samme gælder for de andre byer og bygder.

Desuden har kommunen en ”All-Risk” forsikring på deres iPads. Det betyder at iPads kan udskiftes uden beregning, hvis de får skader. Den forsikring gælder kun i de første 3 år.
Man har vurderet, at det samlet set vil være billigere for kommunen løbende at udskifte iPads gennem denne ordning.

Tekst: Nikolaj Sander