airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Skoleelever i Ilulissat fjernundervises fra Uummannaq

I dag fredag blev fjernundervisningen af 8. og 9. klasser i Atuarfik Jørgen Brønlund i Ilulissat igangsat fra skolen i Uummannaq. Fjernundervisningen skal sikre, at skoleeleverne ikke kommer bagud i forhold til læringsmålene, indtil ansættelsen af to nye lærere i april måned.
5. marts 2021

32 skoleelever i 8. og 9. klasse på Atuarfik Jørgen Brønlund i Ilulissat sidder i dag med deres iPads og modtager undervisning fra to lærere på Atuarfik Edvard Kruse i Uummannaq.

Eleverne er stærkt optagede i undervisningen og følger med gennem deres iPads eller gennem storskærmen på væggen, hvor de kan se og høre hinanden. Alt er stille i klasseværelset på nær læreren i Uummannaq og enkelte elever i Ilulissat, der er i dialog med hinanden.

- Vi igangsætter fjernundervisningen i nogle fag dels fordi skoleelevernes forældre klagede over, at undervisningen af deres børn næsten udelukkende afvikles af vikarer, efter at to lærere havde opsagt deres stillinger dels vil vi gerne sikre, at eleverne når læringsmålene. Så vi håber, at vi med fjernundervisningen kan sikre, at skoleeleverne ikke kommer bagud i forhold til læringsmålene, indtil vi får ansat to nye lærere i april måned, siger Nielsine P. Kruse, skoleinspektør på Atuarfik Jørgen Brønlund.

Fjernundervisningen afvikles indtil påske. Atuarfik Edvard Kruse i Uummannaq glæder sig til at igangsætte fjernundervisningen på fredag.

- To lærere i Uummannaq vil alene koncentrere sig om undervisningen af skoleeleverne i Ilulissat, og andre skoleelever vil ikke deltage i undervisningen. Fjernundervisningen vil være en slags generalprøve på en fjernundervisning, vi skal igangsætte til august måned i år, hvor vi vil påbegynde fjernundervisningen af skoleeleverne i Uummannaq’s omkringliggende bygder. Nu får vi mulighed for at gøre os nogle erfaringer samtidig med, at vi kan være med til at sikre, at skoleeleverne i Ilulissat får kvalificeret undervisning, oplyser Tim Arnoldi, skoleinspektør på Atuarfik Edvard Kruse i Uummannaq.

De 32 elever vil modtage fjernundervisning fra mandag til fredag, hvor de vil blive undervist i matematik, biologi og naturgeografi. Hver undervisningstime i hvert fag vil have en varighed på halvanden time.

Udover to undervisningslærere i Uummannaq vil en lærer og en vikar i Ilulissat være til rådighed for skoleeleverne i forhold til anvendelsen af iPads.

Kontakt formand for Udvalget for Udvikling, Jens Kristian Therkelsen på mobilnummer 54 83 03 og medlem i samme udvalg, Lene Ravn Danielsen på mobilnummer 54 48 71 for yderligere informationer.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl


Elever var stærkt optagede i den nye måde at undervise på.