airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nedrivning giver plads til ungdomsboliger i Qaanaaq

En kommunalt ejet bygning i Qaanaaq skal overdrages til Selvstyret, som vil nedrive bygningen og opføre seks nye ungdomsboliger på stedet.
14. april 2021
Denne bygning skal nedrives og give plads til seks nyeungdomsboliger.
Kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia har på deres ekstraordinære møde den 26. marts godkendt indstillingen om, at bygning B-241, der tidligere har været ungbo, skal overdrages til Selstyret, som vil nedrive den og bygge nye ungdomsboliger på stedet.

Byggeriet af ungdomsboligerne vil kunne igangsættes med første skibsforbindelse og forventes at stå klar til indflytning i slutningen af oktober måned 2022. Ungdomsboligerne opføres som en samlet rækkehusbebyggelse med seks individuelle boliger med eget bad, toilet og køkken.

Medvirker til byforskønnelse
Der er store permafrostudfordringer i Qaanaaq, men eftersom den nuværende bygning har stået der siden 1985, konkluderer kommunen, at der er tale om en fordelagtig byggegrund. Derudover undgår man ved en nedrivning af B-241 spøgelsesbygninger, og det nye byggeri vil dermed medvirke til en byforskønnelse af det eksisterende område.

Det er Selvstyret, der selv har rettet henvendelse til kommunen om at nedrive bygningen og opføre ungdomsboliger på stedet.

Bygningen, der er ejet af kommunen, er i meget dårlig stand. Hvis bygningen skal kunne bruges igen, vil det kræve en totalrenovering eller opførelse af en helt ny bygning. Ved overdragelsen af bygningen vil kommunen således slippe for eventuelle fremtidige udgifter til renovering og nedrivning af bygningen.

Selvstyret betaler for nedrivningen, men får til gengæld adgang til el og vand på tomten samt et fundament at bygge på.

Kommunen forsøgte forgæves at sælge bygningen sidste år, men ingen viste interesse.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Panigpak Daorana