airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgerne diskuterede miljø og klimaforandringer i Upernavik

Tirsdag den 27. april var der borgermøde om Bæredygtighed i Upernavik. Her holdt Bæredygtighedsafdelingen oplæg om FN's verdensmål samt kommunens indsatser for bæredygtig udvikling. Derudover kom afdelingen med inspiration til, hvad borgerne selv kan gøre for at passe på naturen og lokalsamfundet.
27. april 2021

Borgerne fortalte om, hvordan de oplever klimaforandringer og problemer med miljøforurening i Upernavik distriktet. Over de sidste 10-30 år har de oplevet at der kommer mindre havis og at isen er blevet mere usikker. Der kommer kraftigere stormvejr og luften er mere fugtig. De oplever også, at der er kommet mange flere fluer og nye fugle- og blomsterarter.

”Det var godt at opleve, at de fremmødte var så engagerede og optagede af bæredygtighedsdagsordenen. Jeg oplevede et stort ønske om at forbedre miljøforholdende og gå sammen om at passe på vores natur” udtaler projektleder i Bæredygtighedsafdelingen, Maria Blichfeldt Petersen.

Borgerne havde mange idéer. Blandt andet ønskede de oplysningskampagner og mere undervisning om bæredygtighed til børn, samt bedre affaldshåndtering og et større udvalg af miljøvenlige dagligvarer. Det var især FN's verdensmål om vand og sanitet, uddannelse, livet i havet, affaldshåndtering og madforsyning, der var vigtige for borgerne.

”Vi har et stort arbejde foran os i kommunen og det kræver et godt samarbejde med både borgere, foreninger og virksomheder. Derfor holder vi i den nærmeste tid også møder med lokale virksomheder.” udtaler Maria.

Kommunens bæredygtighedsafdeling kan kontaktes på mabp@avannata.gl eller piujuaa@avannaata.gl

 

Tekst: Maria Blichfeldt Petersen