airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Palle Jerimiassen genvalgt som borgmester

Flertallet i Avannaata Kommunia’s kommunalbestyrelse valgte Palle Jerimiassen som ny borgmester i Avannaata Kommunia.

14. maj 2021
En glad borgmester er tilbage på borgmesterstolen.
Ny borgmester, Palle Jerimiassen, blev valgt ind med ni stemmer, som tæller følgende: To stemmer fra Atassut, tre fra Inuit Ataqatigiit, en stemme fra Demokraatit, to stemmer fra Naleraq samt en stemme fra Palle Jerimiassen, som er løsgænger.

Siumut’s syv medlemmer i kommunalbestyrelsen samt Minik Høegh Dam, der sidder i kommunalbestyrelsen som løsgænger, foreslog Sakio Fleischer som borgmester.

- Jeg vil sidde som borgmester på vegne af samtlige partier. Vi vil fortsætte vores gensidige imødekommenhed på tværs af partierne, som vi har været gode til at praktisere i den foregående kommunalbestyrelse, og vi vil arbejde for kommunen som helhed, sagde Palle Jerimiassen, der som løsgænger er genvalgt som borgmester.

Jens Ole Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit, blev valgt som 1. viceborgmester mens Anthon Frederiksen, Naleraq, blev valgt som 2. viceborgmester i starten af mødet. Senere under møder indvendte Siumut imidlertid og gjorde opmærksom på, at det parti, der sidder i opposition, ifølge styrelsesloven skal bestride posten som 2. viceborgmester. Efter en udredning blev Sakio Fleischer valgt som 2. viceborgmester.

- Vi godkender flertallets valg af borgmesteren, og vi agter at samarbejde i kommunalbestyrelsen. Vi ønsker den nyvalgte borgmester og viceborgmestrene tillykke med valget. På grundlag af flertallet af vælgerne skal man regne med, at vi vil arbejde som opposition i kommunalbestyrelsen, sagde Jakob Petersen på vegne af Siumut.

I et særskilt dagsordenpunkt blev Inuutersuaq Ulloriaq Løvstrøm’s ansøgning om at trække sig fra kommunalbestyrelsen behandlet og godkendt, og Jens Kristian Therkelsen kommer dermed til at sidde i kommunalbestyrelsen. Inuutersuaq Ulloriaq Løvstrøm trækker sig for at hellige sig sin familie.

I endnu et særskilt dagsordenspunkt blev Jens Napãtôk’s ansøgning om orlov behandlet og godkendt. Jens Napãtôk’s ansøgning er begrundet i familiære hensyn. Edvard Aqqaluk Heilmann vil som første suppleant sidde som stedfortræder i kommunalbestyrelsen under Jens Napãtôk’s orlov.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl