airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

KNR sender direkte fra Ilulissat på nationaldagen

Afviklingen af nationaldagen i Ilulissat vil være anderledes på flere punkter i år. Morgenens arrangementer med flaghejsning og borgmestertale er flyttet til at foregå ved Zions Kirke og sendes direkte gennem KNR TV.
16. juni 2021
KNR’s tradition med at sende direkte fra kolonihavnen i Nuuk på nationaldagen brydes i år, og KNR har i stedet valgt at sende direkte fra begivenhederne i Ilulissat.

Morgenens arrangementerne på nationaldagen i Ilulissat starter med flaghejsning ved Zions Kirke.

Proaktivt initiativ
- Det er et proaktivt initiativ fra KNR’s side, at stationen bryder traditionen med at sende direkte fra Nuuk på nationaldagen. Seerne får dermed mulighed for at få bedre indblik i andre arrangementer på kysten, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia og fortsætter:

- Ud fra KNR TV’s planer med at transmittere fra begivenhederne i Ilulissat på nationaldagen, besluttede vi at flytte morgenens arrangementer til at foregå ved Zions Kirke, hvor omgivelserne er langt smukkere end de vanlige omgivelser ved rådhuset i Ilulissat, hvor vi plejede at starte arrangementerne. Borgerne og foreningerne i Ilulissat skal derfor møde op om morgenen ved Zions Kirke på nationaldagen.

Nathan Kreutzmann, der vil være den ene af to værter, når nationaldagens begivenheder sendes direkte på KNR TV, oplyser, at KNR også vil transmittere og lave indslag i løbet af dagen fra forskellige arrangementer i Ilulissat, og at dagen afsluttes med en direkte udsendelse fra det nye Hotel Ilulissat, hvor seerne får mulighed for at se indslag fra kysten.

KNR’s journalister og teknikere ankom tids nok til Ilulissat tirsdag den 15. juni, inden Nuuk samme dag blev lukket ned på grund af faren for coronasmitte.

Programmet for nationaldagen i Ilulissat kan hentes her.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl