airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Otte projekter får støtte fra Bæredygtig Udviklingspulje

Den 1. juni var der for første gang deadline for ansøgninger til Avannaata Kommunias Bæredygtig Udviklingspulje. Formålet med puljen er at fremme den bæredygtige udvikling i kommunen, og udbrede forståelsen for FN's 17 verdensmål.
25. juni 2021

Der kom 17 ansøgninger, der alle havde ønske om at skabe aktiviteter i kommunen.

Et vurderingsudvalg har gennemgået ansøgningerne og Kommunalbestyrelsen har nu vedtaget at give tilskud til otte projekter, der lever op til puljens kriterier og vurderes at være til gavn for natur, borgere og lokalsamfund-

Projekter, der har fået støtte, er drevet af frivillige foreninger og uddannelsesinstitutioner i kommunen.

 

Stort fokus på børns naturforståelse og verdensmål 12

De projekter der får støtte, er blandt andet en lokal forening i Upernavik, som vil samle plastaffald i naturen og købe maskiner, der kan omdanne det til plastikgranulat og lave nye plastikprodukter.

Kalallaalit Røde Korsiat får midler til at sende genbrugstøj til bygderne, og nye containere vil gøre det lettere for borgere at aflevere og købe brugt tøj og møbler i Ilulissat.

To uddannelsesinstitutioner får midler til at afholde temauger om bæredygtighed, og en spejderforening får støtte til at afholde aktiviteter, der øger børnenes naturforståelse.

 

Det vil blive annonceret på hjemmesiden og Facebook, når der igen åbnes op for ansøgninger til Bæredygtig Udviklingspulje.

 

Tekst:
Maria Blichfeldt

Projektleder i Bæredygtighedsafdelingen