airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Anlæggelsen af kunstgræsbane i Upernavik skrider frem

Kunstgræsbanen i Upernavik lever op til kravet for en banestørrelse for nationale mesterskaber og turneringer.
8. juli 2021
Anlæggelsen af kunstgræsbanen i Upernavik skrider frem.
Terrænnet til den kommende kunstgræsbane i Upernavik er ved at blive færdiggjort, og banen er planlagt til at stå færdig i løbet af august i år.

Kunstgræsbanen lever op til minimumskravet, som Grønlands Boldspil Union, KAK, har til en 11-mandsbane for nationale mesterskaber og turneringer. Om et par uger ankommer leverandørerne af kunstgræsset til Upernavik og vil være i byen fra den 27. juli til den 12. august for at montere kunstgræsset på banen.

Den lokale entreprenør, LASØ A/S, er i færd med at præparere banen, inden WGS Wellness Group A/S, der er leverandør af kunstgræsset, skal i gang med selve montering af kunstgræsset. Inden da vil der blandt andet blive lagt sand ovenpå den anlagte grusbane, så vand kan drive af efter forskrifterne. Derudover skal der anlægges grøft rundt om banen til afledning af regn og smeltevand.

Inuplan A/S har været rådgiver på kunstgræsbanen. Det første udkast til fodboldbanen var større, men måtte projekteres om, da det krævede et meget stort og fordyrende udsprængningsarbejde af det omkringliggende fjeld.

Den nye kunstgræsbane måler 90 x 45 meter og er placeret, hvor den tidligere grusbane lå mellem havnen og multihallen i Upernavik.

Nærmere information om selve indvielsen af kunstgræsbanen vil blive offentliggjort af Avannaata Kommunia på et senere tidspunkt.

Banens beliggenhed i forhold til byen.