airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qaarsut infrastruktur forbedres grundet tsunamirisiko

Avannaata Kommunia har netop udsendt et kommuneplantillæg med et forslag om forbedring af infrastrukturen i Qaarsut i offentlig høring. Med et forbedret infrastruktur ønsker Selvstyret at være på forkant med risikoen for tsunami.
19. august 2021
Nogle eksisterende boligområder i bygden Qaarsut og vejen fra bygden til lufthavnen er i risiko for at blive ramt af en tsunami som følge af et muligt jordskred i et fjeldområde i Karrat-fjorden ved Uummannaq.

Såfremt tsunamien bliver en realitet, skal driften af lufthavnen i Qaarsut kunne opretholdes, da den vil indgå i beredskabet. Derfor har Avannaata Kommunia på baggrund af et ønske fra Departementet for Boliger, Infrastruktur og Ligestilling udformet et kommuneplantillæg, der har til formål at forbedre infrastrukturen, som blandt andet omfatter opførelse af seks til syv personaleboliger for lufthavnens personale.

Med kommuneplantillægget udvides et delområde ved Qaarsut lufthavn, som er den primære forbindelse til Uummannaq.

Forslag til kommuneplantillæg er fremlagt i offentlig høring i perioden 18. august 2021 til og med den 8. oktober 2021.

Forslag til kommuneplantillægget kan ses her: https://kommuneplania.avannaata.gl/media/3714/kpt-c02-qst-dk-kal-til-hoering-1808.pdf

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl