airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

To længe ventede kraner på trapperne

To længe ventede kraner i Upernavik og Tasiusaq kan langt om længe opstilles i den nærmeste tid.
15. september 2021
To støbte betonelementer, som skal bruges som fundamenter til kraner, har stået tomme et stykke tid i Upernavik og Tasiusaq. Årsagen er manglende hænder.

- Den lokale entreprenør har haft travlt med at anlægge kunstgræsbanen i Upernavik, hvor samtlige ansatte var sat ind, og derfor måtte opstillingen af kranen vente. Nu da arbejdet med kunstgræsbanen foreløbig er indstillet for i år, får entreprenøren mulighed for at opstille kranen, som forventes af blive klar til brug den 21. september, oplyser kommunens anlægsafdeling.

Kranerne er uundværlige for fiskere og fangere, der bruger dem til at løfte joller og både med, når båden eksempelvis skal sættes i stand, bundmales, lægges op for vinteren eller sættes i vand.

Kranen, der skal opstilles i Tasiusaq, befinder sig i Upernavik Kujalleq. KJ Greenland vil afhængig af vejrliget i dette efterår transportere kranen med sandslugeren Holme og sørge for opstillingen.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl