airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Åbent møde om lokal udvikling og klima-forandringer og konsekvenser i Avannaata kommune

Kære borgere og repræsentanter for Avannaata Kommune,
24. september 2021

Vi er en gruppe samfundsvidenskabelige forskere som kommer til Ilulissat for at lære mere om bæredygtig lokaludvikling, og effekten af klima og globale forandringer i et økonomisk, socialt og kulturelt perspektiv, og for at indsamle data og viden via samtale med folk i byen. Vi er især interesseret i at høre jeres personlige oplevelser af klimaforandringer.

Vi vil derfor gerne invitere jer til en afslappet dialog om lokal udvikling og klimaforandringer i Avannaata kommune. Mødet bidrager til projektet Nunataryuk der blandt andet undersøger lokale udviklingsstrategier i forskellige Arktiske regioner.

Formålet med mødet er at indsamle viden om hvordan det lokale udviklingsarbejde er påvirket af klimaforandringer, især optøning af permafrost, og dele denne viden mellem de Arktiske nationer, som et bidrag til at skabe bæredygtigte lokalsamfund i Arktis. Forhåbentlig kan dialogen under mødet være med til at skabe overblik omkring prioteringer for udvikling og største risiko faktorer for kommunen.

TID OG STED: Mødet er onsdag d. 29 september kl. 14.00-15.30 i SPS lokale. Mødet vil foregå på dansk og grønlandsk, og med enkelte engelske indslag fra internationale forskere. Der vil være en tolk tilstede til at oversætte mellem sprogene.

Der serves kaffe og kage under mødet.

Vi håber at se jer!

Venlig hilsen

Joan Nymand Larsen, Stefansson Arctic Institute & Akureyri Universitet, Island (& Ilisimatusarfik)
Jon Haukur Ingimundarson, Stefansson Arctic Institute & Akureyri Universitet, Island
Leneisja Jungsberg, Nordregio, Sverige
Peter Schweitzer, Vienna University, Østrig
Arja Ratio, Thule Institute, Oulu University, Finland
Thomas Ingeman-Nielsen, DTU, Danmarks Tekniske Universitet
Ulla Timlin, Thule Institute, Oulu University, Finland
Olga Povoroznyuk, Vienna University, Østrig
Susanna Gartler, Vienna University, Østrig