airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Behold dit NemID

I Danmark overgår man til MitID den 6. oktober 2021, men behold dit NemID, hvis du vil benytte offentlige grønlandske selvbetjeningsløsninger.
6. oktober 2021
MitID er et nyt elektronisk identifikationsmiddel, der kommer til at erstatte NemID.
For personer bosiddende i Danmark vil det blive muligt at overgå fra NemID til MitID fra den 6. oktober 2021.

Overgangen fra NemID til MitID er en del af en normal udviklingsproces, hvor digitale løsninger erstattes af nye over tid. Det gør de, særligt for at sikre, at de digitale løsninger lever op til et tidssvarende sikkerhedsniveau, ligesom man kender det fra mobiltelefoner og andre elektroniske enheder.

Lov om MitID er på efterårssamlingen

Lov om MitID behandles i Inatsisartut på efterårssamlingen, og dermed er MitID endnu ikke trådt i kraft for Grønland. Hvis Inatsisartut vedtager anordningen af loven om MitID for Grønland, er forarbejdet dog gjort, så Grønland også kan overgå til MitID relativt hurtigt.
Indtil da skal grønlandske myndigheder og virksomheder benytte NemID.

Særligt om banker i Grønland
Nogle banker kan dog vælge at benytte MitID til grønlandske bankkunder allerede fra efteråret. Bankerne i Grønland vil i disse tilfælde selv informere deres kunder.
Grønlandske bankkunder, der overgår til MitID fra oktober, skal fortsat beholde deres NemID til brug for de myndigheder og virksomheder som fortsat benytter NemID.

Behold dit NemID indtil videre

At få et MitID betyder ikke, at ens NemID udgår. Der vil være en overgangsperiode, hvor begge løsninger er i drift. I overgangsperioden vil det være muligt at benytte NemID på en selv-betjeningsløsning, der er overgået til MitID. Men det vil ikke være muligt at benytte MitID på en løsning, der fortsat kun benytter NemID.
NemID udfases først i 2022, den eksakte dato meldes ud, så snart den er officiel.

Digitaliseringsstyrelsen