airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

På besøg i en kodende klasse

Det var meget engagerede skoleelever, som borgmesteren og direktøren for Forvaltning for Læring, mødte, da de kom på besøg i 7. klasse på skolen Jørgen Brønlundip Atuarfia i Ilulissat, hvor to lærere fra Nuuk var i gang med at undervise i kodning.
30. oktober 2021

Skoleleverne sad som naglet til stolen og havde kun øje for underviseren Martin Olesen, der på dansk forklarede næste punkt i kodningen ved hjælp af nogle punkter i en power point præsentation. En grønlandsk lærer oversatte underviserens forklaring, for at sikre, at samtlige skoleelever havde forstået, hvad der var blevet sagt.

Så snart læreren havde oversat til grønlandsk, gik skoleeleverne straks i gang med at løse den stillede opgave på deres iPads. De fleste sad to og to sammen og talte sagte sammen, mens de i ny og næ skrev på deres iPads.

Begejstrede gæster
Avannaata Kommunias borgmester Palle Jerimiassen og Aka Grønvold, der er direktør for Læring i Avannaata Kommunia, var blevet inviteret på besøg i klassen, der blev undervist i kodning. Invitationen skete som led i en partnerskabsaftale mellem kommunen og Tusass, der skal være med til at udbrede Coding Class til skoleelever i Grønland.

Snart var gæsterne i snak med nogle drenge og ville vide, hvad deres opgaver gik ud på. Drengene forklarede bramfrit og pegende på deres iPads, hvad de havde lært i løbet af fire dage og viste, hvad de havde lavet af spil på deres iPads.

- Børnenes begejstring for Coding Class smittede af på mig, da vi besøgte klassen. Skoleeleverne får forståelse for, hvad der ligger bag teknologien, som vi jo benytter til daglig i mange situationer. Undervisningen kan forhåbentlig bidrage til, at nogle af vores skoleelever får lyst til at uddanne sig inden for teknologiverdenen, som vi ikke længere kan være foruden i dagens Grønland, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Nogle udvalgte skoleelever i Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunnia er i forvejen blevet undervist i kodning, og Avannaata Kommunia kom for tur i denne uge.

- Jeg misunder skoleeleverne, som får så gode muligheder for at lære om kodning i undervisningen. Vi sætter pris på, at skoleeleverne gennem deres kreativitet lærer at forholde sig kritiske til de opgaver, de selv laver, og at de lærer at arbejde på tværs af skolefag. Jeg er ikke i tvivl om, at både skoleelever og lærere vil lære en masse, som de kan drage nytte af i skolen og i fremtiden, siger Aka Grønvold, direktør for Læring i Avannaata Kommunia.

Undervisningen i kodning gennemføres i løbet af en fem dage, hvor skoleeleverne præsenterer deres opgaver for hinanden på sidstedagen.

Martin Olesen og Nivi Thomassen Olsen er læringskonsulenter i Tusass’ og underviser i Coding Class.

Se billeder fra undervisningen nedenunder.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl

Fra venstre: Nivi Thomassen Olsen, borgmester Palle Jerimiassen og Aka Grønvold, direktør for Forvaltning for Læring.

 

Martin Olesen, læringskonsulent i Tusass, i færd med at hjælpe skoleelever med deres opgaver i kodning.