airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Byggemodning i Upernavik


En byggemodning i den nordlige del af Upernavik, skal være med til at forbedre byudviklingen på sigt, og åbne op for nye muligheder i byen, blandt andet med en ny bydel.
11. november 2021

Kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia besluttede mandag den 1.november at godkende den nye byggemodning nord for Upernavik, og få dage efter blev kontrakten underskrevet. Det er KJ Greenland der skal stå for den nye byggemodning.

Vejen skal sikre adgang til fremtidige erhvervsarealer, boligområder samt områder til ny modtagestation.

”Det er tiltrængt med den nye byggemodning. I fremtiden får Upernavik både et erhvervs og boligområde, samt en modtagestation”, fortæller anlægschef, Mogens Holmegaard Mortensen.

Byggemodningen byder også på en ny bydel, hvor det skal være nemt at komme til.  Der vil også være mulighed for, at man kan få ryddet op inde i byen, hvor flere containere vil få en fast plads ved de nye erhvervsarealer, forklarer anlægschef, Mogens Holmegaard Mortensen.

En ny modtagestation der er på tegnebrættet, forventes arbejdet igangsat når vejen er færdig, og byen kan forberede sig på en mere moderne løsning når det gælder affaldshåndtering.

Der har været et længerevarende problem med affaldshåndtering i Upernavik, da den nuværende dump er ikke er særlig stor, samt ligger tæt op ad boliger.

Byggemodningen ved den nordlige del af Upernavik forventes færdig i 2023.

 Tekst: Nita Jul Larsen njla@avannaata.gl