airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Åbent brev til Nalakkersuisut

Det er nødvenligt med kvote tildelinger for fiskefartøjer, der er større end 6 meter, for resten af året i Uummannaq og det skal løses så hurtig så muligt.
22. november 2021

Jeg har ellers henvendt mig skriftligt til Naalakkersuisoq for Fiskeri i sidste uge med henblik på at holde møde, da vedkommende ikke har svaret, føler jeg mig nødsaget til at fremstille det krav jeg ellers har i sinde at gøre krav på under vores samtale.

Jeg havde ellers håbet på, at vi i samråd kunne lave en løsning, men dette havde ikke været imødekommet.

Jeg vil indstille til brevet der er sendt den 10.11.21 fra Foreningen for hellefisk fiskeri i Uummannaq QP og Knapp Uummannaq til Naalakkersuisut.

Her er der påkrav om at kvote tildelinger skal forhøjes fra foreningen for fiskeriet, idet fartøjerne allerede har kvote tildelinger og der er stadig mange der har tilgodehavende for i år.

Fabrikkerne har været nødsaget til at hjemsende arbejderne på grund af indhalingen er stoppet og derved er besætningerne på fartøjerne ikke længere har indkomst. En masse familier er blevet ramt og det er nødvendig med at fortsætte med fiskeri, da det er meget tiltrængt på denne del af året. 

 

Palle Jerimiassen 

Borgmester i Avannaata Kommunia