airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Milan bestod

Milan Reimer går i 10. klasse på Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat. Og han har som så mange andre på sin egen alder, lige været til eksamen i projektopgave.
18. februar 2022

Milan Reimer er spastisk lammet, og har nedsat høreevne. Men det stopper ham ikke fra, at gå til eksamen i projektopgave.

Familien var samlet uden for klasselokalet med flag, sammen med hans lærere. Milan Reimer havde valgt emnet brandstationen, hvor han fremlagde mundtligt over for lærer og censor. Fagchef for skoleområde og direktør for Forvaltning for Læring, samt skolens ledelse, var med til at fejre den store dag.

”Vi har arbejdet hårdt i fem dage, og været nede på brandstationen og på museet for at indsamle oplysninger, vi kunne bruge til Milans projektopgave”, fortæller Lena Ravn Davidsen, der er støttelærer for Milan. Hun fortæller at Milans historie også skal være en inspiration for andre. ” Vi har brugt skole iPad ‘en enormt meget, og det har været en stor hjælp for Milan, for det er jo vanskeligt at skrive, så vi måtte tænke ud af boksen og finde ud af, hvordan vi så kunne gøre det nemmest for Milan”, fortæller Lena Ravn Davidsen. ”Det er ikke altid en fordel at blive fritaget, Milan kunne jo sagtens klare det, med hjælpemidler, og det er vi rigtig stolte af”, fortsætter hun. 

”Jeg fik C for min opgave, jeg var spændt, men nu er jeg glad”, fortæller Milan stolt. Han hejste flaget uden for skolen, og kunne nu ånde lettet op, efter at have overstået eksamen.