airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fangst og Fiskerimessen PolarExpo er en succes

PolarExpo i Ilulissat er blevet taget rigtigt godt imod af udstillerne. Allerede inden messen er afsluttet, kan man vist godt konkludere at Ilulissats første Jagt og Fiskerimesse er en succes.
13. oktober 2022

48 udstillere fra Grønland, Danmark, Island, Sverige og Færøerne har i de seneste dage fyldt hallen i Ilulissat, og med et endnu ikke opgjort antal besøgende, estimeret af arrangøren til at være et par tusinde, har hallen været fuld af liv.

PolarExpo Fishing & Hunting, som er messens officielle navn, afholdes af Aalborg Kongres & Kultur Center i samarbejde med Avannaata Kommunia og KNAPK.

 

Salg og Kundekontakt

Messen er en erhvervsmesse, hvor alle erhvervsdrivende kan vise deres nyeste grej frem, inden for fangst og fiskeri. Formålet med messen er ikke som udgangspunkt direkte salg, men mange udstillere har alligevel fået lavet nogle handler i løbet af ugen.

”Alt. Vi Har solgt alt vi havde med. Vi kunne have solgt det dobbelte.” Fortæller Geert Gregersen fra GG-Tubs, der forhandler isolerede fiskekar fra Islandske SÆPLAST.

Han har stadig en del kar til at stå i sin stand. Han fortæller at de alle er solgt, men at købene må vente med at afhente de sidste, til messen er slut, så de stadig har noget at vise frem.

Tv: Geert Gregersen, GG Tubs. Th: Sævaldur Jens Gunnarsson, SÆPLAST

 

”Vi er her jo mest for at møde vores kunder. Vi har jo allerede aftaler med de fleste af de større kunder, og de kender os og vores produkter. Men vi har et rigtigt godt forhold til Grønland, og det vil vi gerne pleje.” Forklarer Geert Gregersen, om hvorfor de er tilstede på messen.

”Og så har vi blandt andet solgt en hel del af vores nye mindre 65L og 220L modeller til hundefolk, der vil bruge dem til foder, fordi de er isolerede. Så det er godt for at os at komme og vise folk hvad vi har, selvom de måske kender os i forvejen” Fortæller han.

”Vi er rigtigt tilfredse med messen, og vi kommer selvfølgelig igen i 2024.” afslutter han.

Et hul i kalenderen

En anden udstiller, Jørk Rudolph fra Nordhavn Power Solutions, Randers, fortæller at det passer dem rigtig fint med en messe i Ilulissat i oktober.

”For os er det rigtig vigtigt at komme herop og møde vores kunder. Og så passer det os fint, at man lægger messen i oktober. Så ligger den lidt forskudt af de andre store fiskerimesser vi besøger, SMM i Tyskland, Atlantic Fair i Færøerne, DanFish, Nor-Fishing i Norge og Icelandic Fisheries.” Fortæller Jørk Rudolph

Jørk Rudolph, CSO, Nordhavn Power Solutions

 

”Det er jo altid svært at måle på, hvad man har fået ud af deltagelsen i en messe, for vi er her jo ikke direkte for at sælge, men for at pleje og skabe kunderelationer. Jeg har dog lige solgt en motor til en der havde et havari, så det er jo fint, men som sagt, så er det ikke vores primære motivation.” Fortæller Jørk Rudolph

”Ilulissat har jo nogle gode forhold til en messe, gode hotelforhold og dejlige omgivelser. Vi kunne dog godt håbe at man kunne forhandle nogle bedre mht. fragt, hoteller osv. Det er klart, at det er en af de dyreste messer for os at besøge. Men vi kommer gerne igen i 2024.” Afslutter Jørk Rudolph.

Af fagfolk til fagfolk

Hos Nuuk Viking Service, der forhandler overlevelsesdragter, redningsflåder og nødudstyr, får messen i Ilulissat også ros.

”Vi har et godt indtryk af messen. Der er rigtigt gode overnatningsmuligheder her i Ilulissat, og det er mit indtryk at her er flere fagfolk på messen end vi plejer at opleve. Jeg har selv været med på messer i 12-13 år, og det er klart at det er jo dem vi gerne vil tale med, da de er vores primære målgruppe. Så det er vi meget tilfredse med. Vi kommer helt sikkert igen i 2024” fortæller Jakob Rosing.

Tv: Jakob TH. Rosing, Nuuk Viking Service. Th: Kristian A. Sørensen, Nuuk Viking Service.

 

Messen lukker torsdag d. 13-10-2022 klokken 17, men vender tilbage til Ilulissat i 2024.