airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vinterturisme med fællesskab og venskaber

”Den nye lufthavn, der åbner i 2024 i Iluissat, kan bringe mennesker tættere på hinanden og politisk vil vi sikre, at vi får udviklet en bred vifte af begivenheder, som vi lokalt kan være stolte af og som giver gode rammer for ny vinterturisme ,” siger borgmester Palle Jerimiassen, Avannaata Kommunia
1. februar 2023

I disse dage vinder atleter fra Avannaata Kommunia flotte medaljer i Arctic Sports og Dene Games i Canada. Allerede på førstedagen af legene havde atleter fra fx Ikesarak og Ilulissat vundet både guld og bronze-medaljer.

Dette års Arctic Winter Games afholdes i den canadiske by Wood Buffalog. Både borgmester Palle Jerimiassen og 2. viceborgmester Sakio Fleischer (S) er med i Canada og de arbejder hårdt for, at kommunen allerede fra 2025 kan invitere til "Avannaa Arctic Games" i Ilulissat.

”Vi har mange klubber fra syd til nord i kommunen med mange dygtige atleter og trænere. Også de unge engagerer og dygtiggører sig i de særlige sportsgrene og kommunalbestyrelsen ønsker at udvikle rammer for vinterturisme som også kan styrke interessen for vores unikke kultur og historie,” siger borgmester Palle Jerimiassen, Avannaata Kommunia.

Turistsæsonen skal forlænges

I dag varer turistsæsonen i kommunens område kun 3-4 måneder. Det betyder, at hoteller og andre overnatningsmuligheder står næsten tomme en stor del af året. Derfor ønsker kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia at forlænge turistsæsonen, så der også kommer gæster i vinter og mellemsæsonerne.

I 2024 åbner en ny stor atlant-lufthavn i Ilulissat og det betyder muligheder for vækst og større økonomi. Men alt handler ikke kun om penge, siger borgmesteren.

”Vi ønsker at udvikle gode rammer for at lokale også kan involvere sig i turisme og at vi i højere grad kan få mulighed for at kunne vise vores særlige historie og kultur gennem sports- og kulturarrangementer”, siger Palle Jerimiassen.

Med den nye lufthavn rykker verden tættere på Avannata Kommunia og det skal bruges til at udvikle muligheder for turister og lokale.

”Det er naturligt at søge fællesskaber med andre lande, hvor vi kan dyrke vores unikke kultur og historie sammen. Gode rammer for vinterturisme skal også skabe rammer for fællesskab, som binder folk sammen og kan skaber venskaber på tværs og lokalt,” siger Palle Jerimiassen.

Kompetencer og erfaring hentes

Politikerne har allerede sikret, at den store Jagt- og Fiskerimesse fremover fast vil blive afholdt i Ilulissat hvert andet år – næste gang i 2024.

”Vi er i fuld gang med at skabe gode betingelser for turisme i ydersæsonerne,” lyder det fra politisk side.

Borgmesteren og 2 viceborgmester Saiko Fleischer (S) afholder en række møder i Canada og håber på, at resultatet bliver, at Avannaata Kommunia får mulighed for arrangere og invitere til "Avannaa Arctic Games" i 2025 i Ilulissat.

”Det ville være fantastisk. Vi er i fuld gang med at udvikle de kompetencer og erfaringer, der skal være tilstede i kommunen for at kunne tiltrække og afholde sådanne store events også i vintersæsonen,” siger PJ.

I juli 2023 afholder ICC (The Inuit Circumpolar Council) møde i Ilulissat, hvor landene repræsenteret i ICC også mødes og viser deres kultur I topklasse.

ICC repræsentere omkring 180.000 inuitter, der lever i den arktiske region; Alaska, Canada, Chukotka (Rusland) og Grønland.

 

Arctic Winter Games 2023, Canada. Dene atleter med borgmester Palle Jerimiassen og 2. viceborgmester Sakio Fleischer (s)

 

Arctic Winter Games 2023. Arctic Sports atleter med borgmester Palle Jerimiassen og 2. viceborgmesteer Sakio Fleischer (S)