airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Bredt og spændende kulturelt program i Ilulissat

- Inuit og og arktisk folk mødes om fælles kultur
19. juli 2023
[Foto Anders Berthelsen

De ældre på alderdomshjemmet i Ilulissat får også glæde af de mange grønlandske og udenlandske kunstere, der i denne uge optræder i forbindelse med, at ICC, Inuit Circumpolar Council, holder møde i Ilulissat. 

Avannaata Kommunia har som vært for møderne i ICC og Arctic Peoples Conference, sammensat et meget bredt og spændende kulturprogram samlet under "Celebrating Arctic Indigenous Excellence”. 

Onsdag var det fx den unge musiker og tromme-performer "I Sing You Dance" fra Alaska, der var på besøg på alderdomshjemmet  Utoqqaat Illuuaq til stor glæde for beboerne. "Det er første gang jeg prøver sådan en tromme," sagde en af de ældre damer, hvis oldebarn havde fødselsdag samme dag.

Tidligere på ugen optrådte komikeren Piitannguaq for de ældre og det satte godt gang i lattermuskler og eftertanke.

"Det er meget vigtigt for os, at også indbyggerne og andre gæster i byen får glæde af alle de arrangementer, der sker som en del af ICC-møderne," siger borgmester Palle Jerimiassen, Avannaata Kommunia. 

De unge på byens fritidshjem har også fået besøg af forskellige kunstnere og der er åbne workshops i fx maskedans og tromme. 

Alle arrangementer er gratis og alkoholfri. Følg med på Facebook (LINK)

Hvis man ikke er i Ilulissat bliver aftenenens kulturelle program sendt live hver aften frem til og med fredag d. 21. juli 2023.

Følg med på https://youtube.com/live/v2M6iozsTVE?feature=share

Se også programmet her Issittumi nunap inoqqaavisa... - Avannaata Kommunia | Facebook

 

 

Foto Avannaata Kommunia                                                        . 
Foto Anders Berthelsen                                                                                       .
Foto Dorthe Olander                                                                                               .
Foto Anders Bertelsen