airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ilulissat: Nyhed til borgerne fra Lokaludvalget

4. maj 2018

Lokaludvalget for Ilulissat igangsatte officielt deres arbejde den 28. februar 2018. Fire af lokaludvalgets medlemmer er valgt af borgerne og 1 er medlem på kommunalbestyrelsens vegne og Sullissiviks leder er sekretær for udvalget. 

Medlemmer af Lokaludvalget:
• Juaanna Abelsen-Petersen
• Ane Lone Bagger
• Brian Grønvold
• Jens Ole Nathanielsen
• Jens Peter Rosbach
• Sekretær, Sussi Cortzen

Lokaludvalget er allerede i gang med deres arbejde. Et af områderne, som Lokaludvalget skal arbejde med, er på socialområdet, hvortil formålet er forebyggelse og i den anledning en fællesaktivitet for borgerne.

Teknisk drift og forsyning: her er blandt andet forbedringer for borgerne i boligområdet.
Erhvervsområdet i lokalområdet, hvor der er erhvervsaktiviteter, her vil lokaludvalget samarbejde med næringsdrivende med udvikling samt forbedringer. Sportsområdet hører også med, såsom forebyggelse via sport samt udvikling af anlæg.

Fra lokaludvalget følger vi med i, hvad der rører sig i vores by.
I forbindelse med budgetlægningen har vi inviteret forskellige berørte områder, hvor vi efterlyser igangværende tiltag og planer for fremtiden. Vi orienterer os om, hvad der rører sig i bl.a. teknisk forvaltning, tiltag på fritidsområdet samt for festivaller samt planer fra Kulturhuset Sermermiut. Fra borgerne får vi input, som fremkommer med deres ideer til tiltag for byen, således er vi på sikre på, hvilke projekter der skal laves her i dette år. Selvfølgelig har vi drøftet indkaldelse til borgermøde for at høre borgernes meninger og vil også arbejde på at gennemføre det.

Her til start har vi i forbindelse med Avannaata Qimussersua fra udvalget inviteret Manumina som forsker om slædehunde. Nu vil vi ifm. uge 18 arrangere en underholdningsaften for familier, hvortil vi har planer om at invitere Piitannguaq Alaufesen til byen for at underholde. Udvalget vil arrangere festival samt fællesarrangementer for borgerne.

For det tekniske område er det daglige vilkår for byens borgere der gælder, hvad angår forholde, såsom trafikale veje, hvortil forbedringer bliver vurderet for tiden. Ud fra de forskellige behov vil vi prioritere. Vort mål er et tæt samarbejde med borgerne.

Med venlig hilsen
Lokaludvalget