airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kriseberedskab kommet godt fra start

14. september 2019
Det første og andet hold af kriseberedskabet er kommet godtfra start og er begyndt at yde akut krisehjælp i Ukkusissat.

 

To kriseberedskabshold fra Avannaata Kommunia er nu kommet godt fra start med at yde den første del af akut krisehjælp til pårørende til de forulykkede ved en kæntringsulukke ved Perlerfiup Sermia samt til beboerne i Ukkusissat.

Et kriseberedskab fra Uummannaq bestående af fire personer tog i onsdags til Ukkusissat for at afdække behovet for akut krisehjælp blandt pårørende til de forulykkede og beboerne i Ukkusissat. I går fredag ankom endnu et hold kriseberedskab fra Ilulissat, der skal overtage arbejdet efter det første hold.

- De to kriseberedskabshold skal i første omgang mødes, hvor der skal ske en overlevering fra det første til det andet hold. Det første hold på fire personer ankom, mens folk stadig var i choktilstand, og nu ankommer det andet hold på tre personer, som har mest erfaring med at yde krisehjælp til folk, der er i sorg. Det første hold tager tilbage til Uummannaq i dag, mens det andet hold bliver i Ukkusissat i nogle dage og vil yde hjælp til de ramte, forklarer Bea Mølgaard Lennert, fungerende direktør for Forvaltning for Familie i Avannaata Kommunia.

Bea Mølgaard Lennert siger endvidere, at det er uvist i hvor mange dage det sidst ankomne kriseberedskabshold vil være i Ukkusissat, men at det nemt kan tage omkring en uge.