airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ser frem til at markere dronningens 80-års fødselsdag

Beboerne på plejecenteret i Ilulissat ser frem til at fejre dronningens 80-års fødselsdag den 16. april. Blandt dem er William Halsøe, der to gange har hilst på dronning Margrethe og prins Henrik med håndtryk.
15. april 2020
Den 77-årige William Halsøe er blandt beboerne, der ser frem til dagen.

- Jeg er jo vokset op med at være tilhænger af kongedømmet, og derfor er det glædeligt, at vi skal fejre Hendes Majestæts 80-års fødselsdag, som jeg ser frem til, siger William Halsøe.

Om markeringen af dagen siger Rachel Reimer Jensen, leder af plejecenteret Utoqqaat Illuat Unganartoq:

- Til Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag vil vi starte dagen med en flaghejsning om morgenen klokken 8.00, hvor beboere og ansatte vil deltage. Om eftermiddagen klokken 14.30 holder vi kaffemik med lagkage. I det hele taget vil vi synge sange og markere dagen i den store hal, og vi glæder os til at fejre dronningens fødselsdag.

Da dronning Margrethe og prins Henrik var på besøg i Grønland i 2015 besøgte de plejecenteret Utoqqaat Illuat Unganartoq i forbindelse med åbningen af demenscenteret. Dengang deltog alle beboerne og alle byens ældre højtideligt, og dronningen og prins Henrik hilste på alle og enhver med håndtryk.

- Dengang havde jeg hvid anorak og sorte bukser på. Det er også en anderledes oplevelse at hilse på Hendes Majestæt og prinsgemalen med håndtryk. Det var dejligt og rørende. Det var anden gang, at jeg hilste på dem med håndtryk. Jeg havde tidligere hilst på dem med håndtryk i Nuuk, fortæller William Halsøe.

På grund af coronasituationen har kommunen ikke haft mulighed for at arrangere festligholdelse af dronningens fødselsdag, men der gives mulighed for at samles på fodboldstation i Ilulissat torsdag den 16. april klokken 12.00, hvor borgere vil synge en fødselsdagssang, som vil blive streamet live gennem Avannaata Kommunias Facebook side.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Avannaata Kommunia

- Vi vilsynge sange og markere dagen i den store hal, og vi glæder os til at fejredronningens fødselsdag, siger Rachel Reimer Jensen, der på billedet fra 2015 stårbag dronningen.