airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Containerherberg til hjemløse i Ilulissat


Seks containere, der skal omdannes til et containerherberg til hjemløse borgere i Ilulissat, er indkøbt af Avannaata Kommunia og kan stå klar til brug i år.
14. maj 2020
Containerherberget, der får plads til otte overnattende hjemløse, har kostet 1,2 millioner kroner, og der skal bruges yderligere 1 million kroner til en tilbygning, hvor der skal være et pulterrum og et kontor.

- Vi har her i Ilulissat en del hjemløse borgere, der rejser til Nuuk, når vinteren sætter ind, fordi de der har mulighed for at overnatte på herberg. De hjemløse overnatter normalt hos familie eller venner, og som sidste udvej vælger nogle at sove på trappeopgange eller i telte ude i det fri. Vi erkendte, at behovet for et herberg var der, og derfor har vi valgt at købe en containerbolig, hvor nogle af de hjemløse får mulighed for at overnatte, siger Aviâja Madsen, direktør for Forvaltning for Familie.

Avannaata Kommunia fører ikke fortegnelser over antallet af hjemløse, men ifølge kommunens folkeregister var der 78 borgere uden adresse i januar måned i år, og i dag i midten af maj måned er der registreret 65 borgere uden adresse.

Det kommende containerherberg kommer til at bestå af seks containere, der sat sammen kommer til at være på 14 gange seks meter. Derefter skal der bygges et tag, og facaderne skal beklædes med træ. Containerherberget kommer til at indeholde fire rum, to badeværelser, fælles stue og køkken. Der kan være otte overnattende i containerherberget med to sovepladser i hver rum.

Containerne ankommer med skib til Ilulissat den 20. maj. Flere forvaltninger og lokaludvalget i Ilulissat er inddraget i beslutningen om, hvor containerherberget skal placeres, men indtil videre er placeringen ikke afgjort.

Kommunen havde til at starte med budgetteret med 1,2 millioner kroner til containerherberget. En ombudgettering af 1 million kroner fra et boligbyggeri, der skal bruges til en tilbygning, blev godkendt under kommunalbestyrelsesmødet den 11. maj.

Se tegninger over containerherberget her.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Tegninger: DC Supply