airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Retningslinjer for tjenesterejser for kommunalbestyrelsesmedlemmer

Selvstyret og kommunalbestyrelsen har ønsket, at sekretariatet udarbejder klare retningslinjer for tjenesterejser for kommunalbestyrelsesmedlemmer.
27. oktober 2020

For at undgå tvivlsspørgsmål, vil sekretariatet udarbejde en rejseinstruks, gældende for medlemmer af kommunalbestyrelsen, når de er på tjenesterejser i forbindelse med deres hverv som medlem af kommunalbestyrelsen og de stående udvalg.

Som udgangspunkt er der her tale om rejser, i forbindelse med møder, der vil fremgå af den politiske kalender. Herudover har kommunalbestyrelsen bemyndiget borgmesteren og sekretariatet, til at kunne godkende andre tjenesterejser for kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Der skal som udgangspunkt altid rejses på billigste og mest hensigtsmæssige måde, lige som der også skal indkvarteres på billigste og mest hensigtsmæssige måde, såfremt overnatning er nødvendig i forbindelse med tjenesterejser. Det er muligt for de tjenesterejsende, at vælge en anden billet eller overnatningsmulighed, mod at de selv betaler differencen, og at der er afregnet inden afrejse.

Tekst: Nikolaj Sander