airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Børn og Unge Kommunalbestyrelse etableres i Avannaata Kommunia

På NAKUUSA’s et-dags virtuelle børnetopmøde torsdag den 5. november bød borgmester Palle Jerimiassen Avannaata Kommunia’s børnerepræsentanter velkommen og kunne ved samme lejlighed fortælle en glædelige nyhed.
6. november 2020
Borgmester Palle Jerimiassen overbragte nyheden omoprettelsen af Børn og Unge Kommunalbestyrelse over for NAKUUSA’sbørnerepræsentanter i Avannaata Kommunia.
- I Avannaata Kommunia anser vi det som vigtigt at være lydhøre over for børn og unges stemmer. Derfor har vi på det seneste afholdte kommunalbestyrelsesmøde vedtaget oprettelsen af en Børn og Unge Kommunalbestyrelse, for vi anser det for vigtigt, at jeres stemmer kan følges op med gode resultater, forklarede Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Kommunalbestyrelsen vil dermed afsætte økonomiske midler hvert år, som skal bruges til Børn og Unge Kommunalbestyrelse. I midlerne, som er budgetteret til knap en halv million kroner om året, indgår rejse- og overnatningsudgifter, kost- og dagpenge til ledsagere samt dagpenge til medlemmerne.

I Børn og Unge Kommunalbestyrelse skal der være 17 medlemmer, hvor børn og unge fra skolernes ældste trin i alderen 13 til 17 år vil være valgbare.

På det virtuelle børnetopmøde behandlede NAKUUSA-deltagerne fastsatte temaer og arbejdede på en fælles resolution, som de vil aflevere til deres respektive borgmestre og Naalakkersuisut. Overrækkelsen af resolutionerne vil ske den 20. november.

NAKUUSA repræsentanterne i Avannaata Kommunia har tidligere overbragt resolutioner, hvoraf nogle er ført ud i livet og blandt andet omfatter ønsket om asfaltering af skolegården ved Atuarfik Jørgen Brønlund, dialog om tilsidesættelse af børnenes tarv ved forældrenes skilsmisse samt bedre rengøring og venligere ansatte i Ilulissat sportshal.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl