airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyt herberg indviet i Ilulissat

Fredag den 18. december klokken 12.00 var der officiel indvielse af kommunens nye herberg. Herberget vil udover at kunne tilbyde en soveplads, også give mulighed for gratis måltider, og formidle kontakt til en sagsbehandler, der skal hjælpe de hjemløse med individuelle handleplaner.
22. december 2020

Det er syv måneder siden, at arbejdet med herberget påbegyndtes. I maj ankom 6 skibscontainere, og nu i december, står der et færdigt herberg, med fire værelser, hver med to senge. Et fælles køkken og opholdsrum, to badeværelser og et kontor.

- Vi har i kommunen erfaret, at vi har en del hjemløse borgere, der desværre rejser til Nuuk, når vinteren sætter ind, fordi de der har mulighed for at overnatte på herberg. Derfor har vi erkendt, at behovet for et herberg var der, udtaler borgmester Palle Jerimiassen.

Den 4. december godkendte kommunalbestyrelsen et nyt regulativ for herberget, der sikrer at de hjemløse ud over en varm seng, får aktiverende støtte til at blive selvhjulpne, og forhåbentligt på sigt komme i egen bolig.

Containerne er lavet i Danmark af DC container, MASANTI har rådgivet i forhold til implementeringen, Sannassisoq har stået for hovedentreprisen i form af tømrerarbejde, vvs m.m., derudover har både kommunalpolitikere, lokaludvalget og ansatte fra flere forskellige forvaltninger været inde over planlægningen.

Herberget vil have åbent alle ugens dage, men vil være lukket mellem 09.00 og 11.00 på grund af rengøring.

Indstilling til overnatning sker ved henvendelse til sagsbehandler i socialforvaltningen.