airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tro på lufthavnen

Lufthavnsbyggeriet er i fuld gang og det er nu vi skal turde at satse.
Hvis projektet skal blive den succes vi alle håber på, så er det vigtigt at vi også har erhvervslivets opbakning.
19. januar 2021

Der er nogen der tøver, og af forskellige årsager er nervøse for lufthavnens fremtid – til dem vil jeg sige, at jeg er sikker på, at hvis vi alle tror på projektet, så bliver det en succes.

Vi er fra Avannaata Kommunia i fuld gang med forberedelserne, så vi kan være klar, når lufthavnen står færdig. Vi arbejder på mulighederne for udvikling af Ilulissat i nordlig retning, derfor har vi udarbejdet Strukturplan for Ilulissat Nord, med bl.a. planer om nye erhvervsområder, ny havn tæt ved den nye lufthavn, nye bolig- og centerområder med mulighed for hoteller m.m. samt en ekstra lufthavnsvej.

Vi skal snart, når det er sundhedsmæssigt forsvarligt, mødes med selvstyret og fremlægge strukturplanen, og drøfte hvordan infrastrukturen skal forbedres, for at imødekomme den forventede vækst som lufthavnen på mange måder, unægtelig vil medføre. Derfor vil vi i Avannaata Kommunia gøre alt hvad vi kan, for at den nye lufthavn i Ilulissat skal blive en succes for byen, for kommunen og for hele Grønland.


Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga

Med venlig hilsen

 

Palle Jerimiassen

Borgmester