airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Renovationsarbejder fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje

Jakob Gundel, der fortsat arbejder som renovationsarbejder i kommunen, fik overrakt Dronningens fortjenstmedalje i sølv.
21. juni 2021
Borgmester Palle Jerimiassen overrakte Jakob Gundel Dronningens Fortjenstmedalje.
Sangkoret sang et par sange i dagens anledning.

Renovationsarbejder Jakob Gundel begyndte at arbejde som renovationsarbejder i kommunen i forbindelse kommunens overtagelse af renovationstjenesten den 15. marts 1979.

Jakob har i virkeligheden arbejdet i samme branche i 44 år. De første to år arbejdede han hos en privat renovationstjeneste, og derefter fortsatte han i samme tjeneste i kommunen i 42 år. Af den grund fik han fine ord med på vejen af borgmesteren, der på vegne af dronningen overrakte fortjenstmedaljen.

- At arbejde som renovationsansat i kommunen i 40 år er en sjældenhed, men Jakob har pligtfuldt og hengivent udført sit arbejde til trods for svære arbejdsforhold indimellem. Fra kommunen takker vi Jakob for, at han har udført et vigtigt og uundværligt arbejde i samfundet i samfulde 42 år. Jakob, tillykke til dig og din familie, sagde Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia blandt andet.

Jakob, der i dag er 61 år, regner fortsat med at arbejde som renovationsarbejder, fordi han trives i sit arbejde.

Dronningens Fortjenstmedalje i sølv kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse inden for samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.

Borgmesterens tale ved overrækkelsen af fortjenstmedaljen kan hentes her.
Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl


Jakob Gundel med Dronningens Fortjenstmedalje.