airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse fra borgmesteren om COVID19

24. juli 2021

Kære medborgere i Avannaata Kommunia og vores gæster,

Jeg vil gerne takke vore medborgere og besøgende for at følge myndighedernes råd om, at holde smittespredningen af corona så vidt som muligt på det mindste.

Sundhedsvæsenet i region nord er i de her dage i gang med at teste massivt. Jeg håber, at borgerne vil lade sig blive testet, hvis de har symptomer, eller være i kontakt med smittede. Jeg håber, at der fortsat vil være mange, som vil testes i de næstkommende dage.
Sammen bør vi alle sammen overholde myndighedernes råd, jeg vil gentage anbefalingerne som er følgende:

 

  • Brug mundbind

 

  • Hold afstand, og undgå fysisk kontakt

 

  • Husk at holde god håndhygiejne

 

  • Bliv hjemme, hvis du har symptomer

 

Jeg vil gerne opfordre til at undgå unødvendige rejser til andre byer og bygder samt kaffemik ikke afholdes. Selvfølgelig skal det stadig være muligt at handle nødvendigheder ind. Vi grønlændere har altid nydt godt af ture ud i naturen, hvor vi fornyer vores energi, derfor bør der ikke være begrænsninger herfor, dog skal vi huske myndighedernes anbefalinger.

Plejehjemmene i Avannaata Kommunia er lukket for besøg, og sagsbehandlinger i socialforvaltningen skal så vidt muligt foregå telefonisk. Vi vil også opfordre til, at henvendelser til kommunen sker telefonisk.

Vaccinationerne er stadig i gang. Derfor vil jeg opfordre borgerne til at blive vaccineret. Du kan se hvornår og hvor vaccination vil foregå på sundhedsvæsenets og kommunens hjemmeside.


Det overordnede spørgsmål er ikke, hvor de smittede befinder sig, men det det vigtigste er påpasselighed, om du så bor i byen eller bygden, og at man ikke kommer i nærkontakt.

Lad os alle sammen passe på og være med til at tage ansvar.

Palle, borgmester