airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ny skolestrategi for Avannaata kommunia

Skolestrategien 2022 for Avannaata kommunia blev underskrevet torsdag den 5.maj. Skolestrategien indeholder blandt andet en opkvalificering af undervisning i folkeskolen.
5. maj 2022

Det betyder blandt andet at der under 6 fokusområder vil være i alt 10 arbejdsindsatser. Her vil folkeskolerne i Avannaata kommunia selv være med til at beslutte hvordan de 10 indsatsområder skal udarbejdes, dette bliver i samarbejde med Forvaltning for læring.

De 6 fokusområder i skolestrategien er:

  • Kvalitetssikring af undervisning - Kompetenceudvikling af ledere og undervisere - Udvikling af IT i undervisningen - Specialundervisning og inklusion - Social og personlig trivsel - Tværfagligt samarbejde.

Folkeskolerne i Avannaata kommunia arbejder allerede i højere eller i mindre grad med de 6 fokusområder.

Skolestrategien 2022 vil på længere sigt være et pejlemærke for mål i folkeskolen, og en vurdering af hver enkelt skole vil kunne foretages til en hver tid.

”Vi er rigtig glade for at vi har fået skolestrategien igennem. Vi har afholdt kurser for både skoleinspektører og for viceskoleinspektører i hvordan de enkelte fokusområder opnås, og vi har haft et godt samarbejde med flere, der har været inden over skolestrategien”, fortæller Aka Grønvold, direktør for Forvaltning for Læring.

Det er cand.mag. Mette Larsen Lyberth og Ph.d. Mitdlarak Lennert, der har været inden over skolestrategien, og samarbejdet med Forvaltningen for Læring.

Skolestrategien er klar til at blive implementeret i folkeskolerne, og både skoleinspektører og viceskoleinspektører har efter kursus, redskaberne til at komme videre med arbejdet.

”Vi ved at de glæder sig til at komme i gang med arbejdet, vi har ikke indtil nu haft en skolestrategi, så vi håber at i vi i fremtiden vil kunne se klare forbedringer på vores folkeskoler her i kommunen”, siger direktør for Læring, Aka Grønvold.

Kommunalbestyrelsen godkendte Skolestrategien 2022 ved det seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Du kan læse Skolestrategien 2022 her