airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Unge i Ilulissat: Gør noget aktivt for at redde klimaet

Mere end 50 børn, unge og voksne var samlet til demonstration i Ilulissat. Børn og unge fra blandt andet skolerne havde lavet skilte og bannere med forskellige budskaber om at gøre noget for klimaforandringerne.
1. januar 0001
”Vi har bemærket, hvor hurtigt det går med klimaforandringerne og vi er ikke tilfredse med det, der er blevet gjort for at ændre udviklingen. Vi ønsker at gøre Naalakkersuisut og hele samfundet opmærksom på, hvor stor opgaven egentlig er,” fortalte Nita Hegelund.

De tre piger, der arrangerede demonstrationen, opfordrede alle til at blive klimaaktivister og for eksempel bruge skraldespandene i byen.
”At være klimaaktivist betyder, at man deltager aktivt for at redde klimaet”, fortalte arrangørerne.

Efter taler og musik på den gamle fodboldbane gik demonstranterne ned til Rådhuset.
Her tog Borgmester Palle Jeremiassen imod de unge på trappen foran Rådhuset. Han kvitterede for de unges engagement og både ansatte og andre politikere i kommunen stod også klar til at lytte på de unge.
”Det er godt, at se jer alle sammen. Vi mærker alle sammen dagligt klimaforandringerne, så vi er glade for, at I melder ud, at der er brug for opmærksomhed og handling på klimaområdet,” sagde Palle Jeremiassen, borgmester Avannaata Kommunia.

Borgmesteren inviterede de unge aktivister ind i byrådssalen og fortalte om kommunens arbejde for at modvirke klimaforandringer.
”Bæredygtighed er vigtigt i alle beslutninger, der træffes om kommunens udvikling og klimaforandringer fylder meget i kommunens arbejde,” fortalte Palle Jeremiassen de unge.

I kommunens Planstrategi 2020 kan man se, at det politisk er besluttet at bruge FNs Verdensmål for bæredygtighed som et værktøj til at prioritere indsatser. Se Planstrategi 2020 her