airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ilulissat Isfjord

Ilulissat Isfjord har siden 2004 været optaget på UNESCOs verdensarvsliste

Ilulissat Isfjord har siden 2004 været optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

UNESCO er en FN-institution, som blandt andet har til formål at bevare de steder i verden, som vurderes til at have en unik kulturel- eller naturmæssig karakter.

Glaciologisk særegen
Isfjorden er optaget på verdensarvslisten på grund af sin glaciologiske særegenhed og sin landskabelige skønhed. Cirka 55 kilometer inde i isfjorden ligger Ilulissat Isbræ, som er den mest aktive isbræ på den nordlige halvkugle og årligt sender omkring 46 kubikkilometer is ud i Isfjorden.

De største isfjelde strander i mundingen af fjorden på isfjeldsbanken ved fjordens tærskel og man kan nyde synet af disse fra de fleste steder i Ilulissat by.

Ilulissat Isfjordskontor
På baggrund af Ilulissat Isfjords optagelse på UNESCOs verdensarvsliste har kommunen oprettet et Isfjordskontor. Herfra forvaltes Isfjorden og det omkringliggende område.

Vær med til at passe på Ilulissat Isfjord – følg de regler, der gælder for området. For eksempel er det forbudt at anvende motoriserede køretøjer i området, heriblandt snescootere.

Se mere på Kangias hjemmeside.