airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hold af hund som kæledyr

Generelt 

Som hundeejer er der meget, du skal være opmærksom på, og der kan opstå mange spørgsmål. Her gennemgår vi nogle af de vigtigste ting du skal vide, når du holder hund som kæledyr i Grønland.

Du kan også læse mere om at holde hund i Grønland i folderen ”Hundeliv i Grønland”

Fodring af hunden 

Hunde har lige som os brug for den rigtige mad for at have det godt. Ved at fodre med et godt hundefoder hjælper du med at forhindre sygdomme og overvægt, og giver din hund en bedre chance for at leve et langt og godt liv.

Hunde har det helt fint med at spise det samme hundefoder hver eneste dag, men er selvfølgelig også glade for en lækker snack en gang i mellem. Men vidste du at din hund ikke bør få mere end max 10% af sine kalorier fra godbidder og ”snacks”?

Langt størstedelen af din hunds foder bør være tør- eller vådfoder til hunde af god kvalitet.

Helt generelt har hunde ikke godt af menneskemad som rester og lignende. Men hvis du giver din hund lidt ekstra en gang imellem, er det vigtigt at give den lidt mindre hundemad den dag, så du ikke risikerer, at din hund bliver for tyk.

Bag på alle poser med hundemad kan du se en vejledning til, hvor meget hundemad din hund skal have. Det er en god ide at måle den mængde af hver morgen, og så kun give din hund den mængde i løbet af dagen, gerne fordelt på flere måltider.

Motion og træning 

Det er vigtigt, at en hund får nok motion. Dette betyder, at den skal ud og gå tur, flere gange om dagen.

Mange hunde elsker også at komme ud og løbe, cykle eller lignende med deres ejer. Husk dog altid at tilpasse motionen til din hunds alder, race og generelle sundhed.

Det er også vigtigt at lære sin hund at opføre sig ordentligt. Heldigvis synes langt de fleste hunde , at træning er utrolig sjovt. Samtidig er det en god måde at gøre sin hund træt på!

Træning kan være nærmest hvad som helst. Alt fra at øve sit og dæk, til at lære sin hund at samle skrald op i naturen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du mentalt stimulerer og træner din hund, er der mange gode ideer på internettet som kan hjælpe dig i gang.

Når hunden har været ude og motionere og træne, er den nok træt. Bliv enige i familien om, hvor hunden skal sove. Det er vigtigt, at hunden får sit eget sted at sove, hvor den kan være i fred.

De fleste hunde elsker at sove i en blød hundekurv eller endda i sengen med sin ejer! Men der er også hunde der foretrækker at sove på gulvet eller endda udenfor. Bare husk at hunden altid skal have adgang til et tørt leje at ligge på.

Vaccination og sygdom 

Alle hunde i Grønland skal vaccineres imod rabies, hundesyge og parvovirus. Dette gøres af enten en dyrlæge eller en hundevaccinatør. Husk, at det er dit ansvar, at hunden er regelret vaccineret.

Hunde kan også blive syge. Lige nu er der kun én dyreklinik i Grønland, Donnas Dyreklinik i Nuuk. Her kan du få dyrlægehjælp til din hund, hvis uheldet skulle være ude, eller hvis du har spørgsmål til sygdom hos kæledyr.

Hvis du bor udenfor Nuuk, kan klinikken stadig kontaktes. Klinikken kan hjælpe med en telefonkonsultation og evt. forsendelse af medicin, i det omfang det er muligt.

Vær opmærksom på, at det altid dit ansvar som hundeejer at sikre, at din hund ikke lider. Hvis din hund bliver syg og lider, er det derfor også dit ansvar, at den får den korrekte behandling af en dyrlæge, eller at den bliver aflivet. Hvis du er i tvivl om hvad der er det rigtige for din hund, kan du altid kontakte en dyrlæge og spørge.
Se mere under fanen ”Dyrlæger og sygdom”

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Danmark

Telefon: (+45) 72 27 69 00

Åbningstider
Mandag - Torsdag: 09.00 - 16.00
Fredag: 09.00 - 15.00

Yderligere kontaktoplysninger
Grønlands Repræsentation
Strandgade 91
Postboks 2151
1401 København K
Danmark

Telefon: (+45) 32 83 38 00
Fax: (+45) 32 83 38 01
E-mail: info@ghsdk.dk
Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG)
Postboks 269
Noorlernut 4, st.
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: uumasut@nanoq.gl

Alle henvendelser til Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland bedes i første omgang sendt til uumasut@nanoq.gl